Už jste ochutnali Ciao Spritz?

S Petrem Maškem, majitelem značky Ciaospritz – Aperitivo Italiano, jsme si povídali o novém osvěžujícím letním drinku. Nový je Ciao Spritz ovšem pouze na českém trhu, jinak se naopak jedná o nejstarší italský aperitif. Pokud jste ho ještě neochutnali, dozvíte se v rozhovoru, jak to napravit.

 

foto: ciaospritz.cz
První otázka je nasnadě: Co je to Ciao Spritz?

Novinka, která by neměla zůstat utajena všem, kdo milují kvalitní nápoje. Osvěžující drink Ciao Spritz je vyroben podle původní receptury z hroznů odrůdy Glera, doplněné přírodními bylinnými aromaty. Ihned po otevření rozvine plnou hořkosladkou chuť, kterou můžete umocnit několika kostkami ledu, plátkem pomeranče nebo olivou. Značka se před 30 lety přestala vyrábět, tak jsem využil příležitosti a koupil ji. Nyní vyrábíme Ciao Spritz podle původní benátské receptury.

 

Koktejl Spritz je tedy tradiční italský aperitif. Jaká je jeho historie?

Historie Spritzu sahá do doby habsburské nadvlády v Benátsku v 19. století. Zvykem tehdy bylo dát si před jídlem sklenku prosecca s likérem bitter. Vojákům a diplomatům habsburské říše vadil vysoký obsah alkoholu v místních vínech, a tak se dožadovali jeho ředění. Při zvolání „Spritzen“ hostinský jejich víno naředil vodou nebo právě likérem bitter. Ve dvacátém století se pak rozšířilo používání sodové vody, a tak vznikl recept na koktejl Spritz. Původně neperlivému nápoji dodala voda s bublinkami tu správnou jiskru.

 

Jak se Ciao Spritz správně pije?

Velmi jednoduše. Drink CiaoSpritz je namíchán z nejvybranějších přísad v ideálním poměru přímo v lahvi tak, že jej stačí pouze vychladit, otevřít a podávat. Nemusíte přidávat žádné další přísady, a přesto si užijete požitek z chuťově vynikajícího koktejlu. Díky kombinaci elegantní chuti hořkosladkých tónů a tropického ovocného aroma, i své příjemně oranžové barvě, se Ciao Spritz skvěle hodí pro slunečné letní dny a teplé večery. Skvěle ale osvěží a trochu té slunečné atmosféry dodá kdykoli po celý rok.

 

foto: ciaospritz.cz
V e-shopu nabízíte zákazníkům také skleničky z Tritanu. V čem se liší od skla a proč je ke konzumaci CiaoSpritzu, zejména na venkovních akcích, doporučujete?

Tritan je moderní, ekologický materiál. Neobsahuje žádné Bisfenoly, ftaláty, těžké kovy ani jiné karcinogenní či jinak škodlivé látky. Současně je mnohem odolnější než běžné plasty a do nápoje neuvolňuje žádné látky ani pachy. Zachová tak dokonale chuť nápoje. Je nejen bezpečný pro naše zdraví, ale také šetrný vůči životnímu prostředí. Je totiž biologicky rozložitelný a při jeho likvidaci nedochází k uvolňování toxických plynů.

Namísto skla ho doporučuji, protože sklo je rozbitné a tříštivé. Sklenička z Tritanu je bezpečná, a přitom zcela zdravotně nezávadná. A zachová skvěle chuť Ciao Spritz.

 

Pokud si i vy chcete vychutnat koktejl s tradicí, jemný svěží drink CiaoSpritz, můžete si ho objednat online. Neváhejte dlouho, protože aktuálně platí lákavá nabídka na dopravu zdarma.

 

 

 

 

 

 

 

 

Velké balení na párty, oslavy, svatby a další větší akce.

 

 

 

Mohlo by se vám líbit

Eva Matějovská: “Zvládnout se dá všechno, obzvlášť když vás to baví.”

Eva Matějovská – rozhovor S mladou zpěvačkou jsme si povídali nejen o její pěvecké kariéře, ale také o hereckých zkušenostech, charitativní činnosti a studiu, které je pro ni v současné době prioritou. Eva Matějovská toho ale stíhá opravdu hodně…   Ve svých 19 letech máš za sebou již 7letou pěveckou kariéru. Už ve 12 letech […]

Sebeobrana a kondice – pozvánka na dvoudenní camp

Sebeobrana, kondice, zábava – FIT DEFENCE CAMP 2020 Hranice se sice otevírají, ale přesto mnoho z nás bude letos trávit dovolenou v Čechách. Pokud hledáte způsob, jak si po karanténně zvýšit kondici, udělat něco pro zvýšení svého bezpečí a nebo prostě chcete získat v létě nějaké nové zážitky a poznat zajímavé lidi, máme pro vás […]

Výcvik psů: „Moderní etický trénink“ Roberta Zlochy

S Robertem Zlochou, profesionálním psím trenérem, jsme si povídali na velmi zajímavé téma – výcvik psů. Chcete vědět, jaké chyby při trénování svého psího miláčka možná děláte i vy, kdy by se s výcvikem mělo začít nebo třeba jak si dobře vybrat trenéra? Odpovědi – a mnoho dalšího – naleznete v rozhovoru…   Jak dlouho […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..